Sestavine:
Masa:
- 350g bio polnozrnate pirine moke Vila natura
- 1 prašek za peko z vinskim kamnom Biovegan
- 150g kokosovega olja – deviškega BioLUX
- 80 g kokosovega sladkorja BioLUX
- 2 žlici ovsenega mleka Oatly (po želji tudi katero drugo mleko)
- 1 večje jajce
- 1/2 žličke vanilija v prahu Biovegan
Ostalo:
- 5-6 jabolk
- cimet BioLUX
- limona
Vse sestavine za maso zmešamo skupaj. Polovico mase razvaljamo v namaščen pekač. Naribamo 5-6 jabolk ter jih nadevamo na razvaljano testo. Posujemo jih s cimetom, kokosovimi sladkorjem in malo limone. Preostalo testo zvaljamo v trakove in položimo na jabolka.
Pečemo 40 minut pri 180°C. Ko rob pite odstopi od pekača, je pita pečena!
Pa dober tek!