Lazanja za 1 osebo
Omaka:
- 1 skodelica sojinih kosmičev
- ½ pločevinke paradižnika – lahko uporabite paradižnik z baziliko
- sol po okusu
- poper po okusu
- bazilika po okusu
- ½ jušne kocke
- kokosovo olje
- ½ čebule
- ščepec česna
Bešamel:
- 1 žlica margarine Provamel
- 2 skodelice sojinega mleka
- moka po občutku
- ščepec soli
- muškatni orešček
- lazanja
- Violife nadomestek sira v kosu
Navodila:
Zavreš vodo, v katero daš jušno kocko. V krop vsuješ sojine kosmiče, odstaviš iz štedilnika in pustiš mirovat približno 10 minut, da se zmehčajo. Kosmiče odcediš, izstisneš tekočino iz njih – kolikor se da. Kosmiče popečeš na kokosovem olju s čebulo in česnom. Dodaš poper in sol. Zaliješ s paradižnikovo omako in pustiš, da zavre.
V drugi posodi za bešamel: Dodaš rastlinsko margarino, sojino mleko, moko, ščepec soli in nariban muškatni orešček. Z metlico premešaš in zavreš. Pekač naoljiš in dodaš bešamel, testenine za lazanjo, bešamel, omaka, itd. Na vrhu dodaš bešamel in rastlinski nadomestek sira. Pečeš 20 min na 200° C.
Pa dober tek 😉