Lazanja s sojinimi kosmiči

0
1317

Lazanja za 1 osebo

Omaka:

  • 1 skodelica sojinih kosmičev
  • ½ pločevinke paradižnika – lahko uporabite paradižnik z baziliko
  • sol po okusu
  • poper po okusu
  • bazilika po okusu
  • ½ jušne kocke
  • kokosovo olje
  • ½ čebule
  • ščepec česna

Bešamel:

  • 1 žlica margarine Provamel
  • 2 skodelice sojinega mleka
  • moka po občutku
  • ščepec soli
  • muškatni orešček
  • lazanja
  • Violife nadomestek sira v kosu
Navodila:

Zavreš vodo, v katero daš jušno kocko. V krop vsuješ sojine kosmiče, odstaviš iz štedilnika in pustiš mirovat približno 10 minut, da se zmehčajo. Kosmiče odcediš, izstisneš tekočino iz njih – kolikor se da. Kosmiče popečeš na kokosovem olju s čebulo in česnom. Dodaš poper in sol. Zaliješ s paradižnikovo omako in pustiš, da zavre.

V drugi posodi za bešamel: Dodaš rastlinsko margarino, sojino mleko, moko, ščepec soli in nariban muškatni orešček. Z metlico premešaš in zavreš. Pekač naoljiš in dodaš bešamel, testenine za lazanjo, bešamel, omaka, itd. Na vrhu dodaš bešamel in rastlinski nadomestek sira. Pečeš 20 min na 200° C.

Pa dober tek 😉

SHARE
Prejšnji prispevekKokosovo olje
Naslednji prispevekAzijski rezanci