Sestavine:
• testenine po izbiri
• ½ polovica čebule,
• strok česna,
• olivno olje,
• sol, poper,
• zelenjavna jušna osnova – pol kocke,
• sojini kosmiči,
• paradižnikova mezga,
• sveža bazilika ali posušena.
Po želji lahko dodamo še grah in kvasni posip, ki spominja po okusu na parmezan.
Postopek:
Čebulo in česen prepražimo na oljčnem olju. Medtem v drugo posodo nalijemo vodo, pustimo da zavre in dodamo polovico zelenjavne jušne kocke. Ko se raztopi, dodamo sojine kosmiče in pustimo namočene po navodilih na embalaži. Ko so dovolj namočeni, jih odcedimo in izstisnemo čimveč vode. Dodamo jih v posodo s prepraženo čebulo in česnom, popražimo še par minut ter dodamo paradižnikovo mezgo in baziliko. Pustimo, da zavre in da se sojini kosmiči malo napijejo paradižnikove omake.
K testeninam, ki smo jih skuhali po navodilih na embalaži dodamo omako in postrežemo.
Pa dober tek! 😉